פרופ' סולי שאהוור

יליד איראן, מייסד "מרכז עזרי לחקר איראן והמפרץ הפרסי" וחבר סגל אקדמי בכיר בחוג ללימודי המזרח התיכון והאסלאם באוניברסיטת חיפה.

סיים בהצטיינות את לימודי התואר הראשון (בלימודי המזה"ת ומדעי המדינה) והתואר השני (לימודי המזה"ת) מאוניברסיטת תל אביב ואת לימודי התואר השלישי – מביה"ס ללימודי המזרח ואפריקה (SOAS) שבאוניברסיטת לונדון.

מלבד אוניברסיטת חיפה בה הוא מלמד מאז 1997, שאהוור לימד לימודי איראן והמזה"ת באוניברסיטאות תל אביב, העברית בירושלים, ובן גוריון בבאר שבע. באוניברסיטת חיפה הוא מילא וממלא מספר תפקידים בחוג הבית שלו (החוג ללימודי המזרח התיכון והאסלאם), בפקולטה למדעי הרוח ובאוניברסיטה.

פרסומיו עוסקים בעיקר באיראן בעת החדשה (מאז סוף המאה ה-18 ועד היום) בהיבטים הפנימי, האזורי והבינלאומי. עד כה חיבר 3 ספרים וערך עוד 8 ספרים וכן מספר רב של מאמרים ולזכותו גם מספר ערכים אנציקלופדיים ב-ENCYCLOPEDIA IRANICA – האנציקלופדיה המובילה בלימודים איראניים.

פרופ' שאהוור הוא חבר במס' אגודות אקדמיות מקצועיות, שופט עבור מספר כתבי עת (מאמרים), אוניברסיטאות (תיזות) ומו"לים (ספרים), וגם משמש יועץ ופרשן בענייני איראן והמזה"ת בארץ ובעולם בשפות העברית, האנגלית והפרסית, ואף פרסם בשפות אלו ובשפה האיטלקית.

פרופ' שאהוור הינו פעיל מאוד ביצירת גשר ודיאלוג איראני-ישראלי, ובהקשר זה הוא משתתף בפעילויות של Track II ושל Track III . בין פעולותיו בתחום גישור ויצירת דיאלוג בין העמים האיראני והישראלי, ניתן לציין את הקמת האתר Tehran-Haifa-Tel Aviv (TeHTel) – אתר בשפה הפרסית על ישראל (לשם הכרת החברה והמציאות הישראלית לאיראנים) שפעל בשנים 2012 – 2016; וכן את היותו העורך האקדמי ל-"סדרת תרבות איראן" – סדרה של תרגומים (מפרסית לעברית) של יצירות מופת בתרבות האיראנית (לשם הכרת התרבות האיראנית לישראלים), סדרה אשר במסגרתה ראו אור עד כה (ראשית 2020) 7 ספרים, רובם בשיתוף עם "כתב-הוצאה לאור".

פרופ' שאהוור גם שותף לפיתוח מגמת לימודים תיכונית ייחודית במינה בנושא "איראן – מודיעין ואסטרטגיה" עבור משרד החינוך, מגמה שנלמדת מאז 2015 בבי"ס תיכון בן גוריון – פיינברג בפתח תקווה.

צור קשר

כתובת:קומה 15, חדר 1508, בניין אשכול

שעות קבלה: בתיאום מראש בלבד!
דואל:  sshavar@univ.haifa.ac.il או shahvar@research.haifa.ac.il

טלפון:04-8288761