ד"ר אלעד גלעדי

אני היסטוריון חברתי-תרבותי של סעודיה, מדינות המפרץ ומצרים. תחום המחקר העיקרי שלי הוא שינויים חברתיים ותרבותיים בסעודיה בדגש על היבטים של זהות ומגדר. תחומי מחקר נוספים שלי כוללים: ספרות ערבית מודרנית; תרגום של ספרות ערבית לעברית ולאנגלית; שיעה בעולם הערבי; מצרים – היסטוריה, חברה, תרבות ותקשורת; היסטוריה של עבדות בחצי האי ערב; ותרבות פופולארית בעולם הערבי והמוסלמי (בדגש על קריקטורות, קומיקס ורומנים גראפיים).
את עבודת הדוקטורט שלי, "פואטיקה של זהויות: חברה, תרבות, זהות ומגדר בסעודיה בראי הרומן הסעודי, 2000-1980," כתבתי באוניברסיטה העברית בהנחייתם של פרופ' אלי פודה, פרופ' פרומה זקס ופרופ' מחמד אל-עטאונה. לאחר מכן עשיתי פוסט-דוקטורט באוניברסיטת חיפה ופוסט-דוקטורט נוסף במרכז לייבניץ לחקר המזה"ת המודרני בברלין, במימון קרן מינרבה של משרד החינוך הגרמני.
לימדתי ושימשתי כעוזר הוראה בקורסים מודרניים ופרה-מודרניים בחוג ללימודי האסלאם והמזה"ת באוניברסיטה העברית, ועבדתי כחוקר, מתרגם ואנליסט של תקשורת ערבית במכון ממר"י (MEMRI) לחקר תקשורת המזה"ת.
דוא"ל: egiladi@univ.haifa.ac.il