אברהם משה

שמי אברהם משה, אני תלמיד מחקר לתואר שלישי בחוג ללימודי המזרח התיכון והאסלאם באוניברסיטת חיפה, וכותב את עבודת הדוקטורט שלי בהנחייתה של פרופ' פרומה זקס. השלמתי את לימודיי לתואר הראשון והשני באוניברסיטת חיפה: אני בוגר תואר ראשון בחוגים לשפה וספרות ערבית, והיסטוריה של המזרח התיכון, ומוסמך לתואר מאסטר בחוג ללימודי המזה"ת והאסלאם. עבודת המאסטר שלי, שנכתבה בהנחייתו של פרופ' אורי מ. קופפרשמידט, עסקה במחקר של האדבא (Udaba): קבוצת המשכילים שתרמה לפריחה התרבותית במאה ה-19 בסוריה, לבנון ומצרים, המכונה נהצ'א, דרך פריזמת ההיסטוריה החברתית.

בימים אלו אני שוקד על כתיבת עבודת הדוקטורט שלי, שנסובה סביב מלחמת האזרחים בסוריה בין השנים 2017-2011, ועוסקת בבחינת תהליכים חברתיים-מיגדריים- פוליטיים, המשתקפים בחברה הסורית דרך כתיבת נשים ועדויות נשים. המחקר יחדש בכך שיבחן תהליכים פוליטיים וחברתיים בסוריה דרך נקודת המבט היחודית לנשים סוריות. המחקר יראה כי נשים היו מעורבות בעשייה פוליטית-חברתית במשך מלחמת האזרחים, על אף התגברות השיח הגברי המיליטנטני, שניסה לדחוק את רגלן. בנוסף, יוצג השיח הפנימי בחברה הסורית על כלל מרכיביו, ההגמוניים והשוליים. הבנת השיח תאפשר הצצה אל תוך החברה הסורית הסגורה ותרחיב את גבולות המחקר ההיסטורי.