תואר שני בשנה בלימודי המזרח התיכון המודרני

תואר שני בשנה בלימודי המזרח התיכון המודרני

תואר שני בשנה
בעשורים האחרונים המזה"ת עובר שינויים מרחיקי לכת. אירועים כמו המהפכה האסלאמית באיראן (1978 – 1979), מלחמות איראן-עיראק (1980 – 1988), מלחמת המפרץ הראשונה (1991) ומלחמת המפרץ השנייה (2003), "האביב הערבי" (מאז 2010), ועליית תנועות אסלאמיות פונדמנטליסטיות (אל-קאעדה, דאע"ש), שינו את פני האזור לבלי היכר.
אנו מזמינים אתכם לחקור ולהבין, פני המזה"ת לאן וכיצד הגענו עד הלום? התואר מקנה לסטודנטים הבנה והתמצאות עמוקה בתהליכים הפוליטיים, התרבותיים, הכלכליים והחברתיים המאפיינים את אזור המזה"ת מהמאה ה-19 ועד ימינו. התוכנית תתמקד בעיקר בהפיכות, במתח בין אסלאם לחילוניות, בהבנת קבוצות הטרוגניות ועדתיות באיזור, במתח בין השיעה לסונה ובין הצבא לפוליטיקה. הקורסים המוצעים בתוכנית יעסקו במגוון נושאים מזרח תיכוניים מהיבט מדיני, בין ערבי ובין לאומי. הלימודים יתרכזו ביום אחד בשבוע, ניתן לסיים את התואר בשנה אחת (בשלושה סמסטרים עוקבים בכפוף להשלמות הנדרשות).

מזכירות החוג מעניקה ליווי מנהלי צמוד ויחס אישי חם לכל שאלה או בעיה שמתעוררת במהלך הלימודים. התואר פותח דלתות להשתלבות בשוק העבודה הפרטי או הציבורי.

לרישום מקוון לחוג, לחצו כאן

סמינר מחלקתי עם מר דותן הלוי, 09.6.2020

ביום ג', ה-09.6.20, בשעה 12:15 יתקיים סמינר מחלקתי באמצעות הזום עם מר דותן הלוי (אוניברסיטת קולומביה), בנושא, "עזה יוצאת מהחומות: 1890-1945: על חול, אימפריה והפולשים שמחברים ביניהם"

16.6.2020, צהרי מזרח תיכון עם ענת זלצר ומודי בראון