פרופ' יצחק וייסמן

פרופ' יצחק וייסמן

מחקריי בשנים האחרונות התמקדו באופני הפעולה של התנועות האסלאמיות במרחב הלאומי, האזורי והגלובלי. במסגרת זו עומד לצאת ספר מאמרים שערכתי יחד עם שותפי ג'מאל מאלכ, גרמני ממוצא פקיסטני , בנושא הדעוה. הוא מונח קוראני שבתקופה המודרנית משלב את ההטפה המיסיונרית ואת ההחזרה בתשובה לאסלאם. הוא הפך ללב של תנועת האחים המוסלמים, המייצגת את הצד הפוליטי של האסלאם, ושל הזרם הסלפי, הזרם הפוריטני השמרני שנתמך בידי ערב הסעודית, הקורא לחזור אל המקורות. שתי התנועות הפנו את עיקר מרצם לתיקון הדתי של המוסלמים במזה"ת ולהפצת הדת בקרב הלא-מוסלמים בעיקר במערב אירופה וצפון אמריקה. אופן פעולה נוסף בו התחלתי להתעניין בעקבות השתתפותי בכנס בינדתי שנערך בחסות סעודית הוא הדיאלוג הבינדתי. המונח דיאלוג (חיואר) הוא חידוש שלא מופיע במקורות, אבל בסוף המאה ה-20, ובמיוחד אחרי הפיגועים בארה"ב ב-11 בספטמבר 2001, החל נישא בפי כל. גיליתי שהראשונים להשתתף בדיאלוג בינדתי ולתת לו ביסוס דתי היו אינטלקטואלים מוסלמים שהתאזרחו במערב ובהודו, שם מעמדם כמיעוט דתי דחף אותם להצטרף לפעילות של בני הדתות שבקרבם הם חיים: כמרים נוצרים במערב, נזירים הנדואים ובודהיסטים במזרח. רק בשנים האחרונות הצטרפו ליוזמות גם אינטלקטואלים ואנשי דת מוסלמים מן המזה"ת. אנשי דת אלה מבקשים להשתלב במגמות הגלובליזציה מבלי לאבד את אופיו של האסלאם.

פרופ' קייס פירו ז"ל

החוג ללימודי המזה"ת והאסלאם אבל על מותו של פרופ' קייס פירו ומשתתף בצער המשפחה

סמינר מחלקתי ראשון לשנת תש"פ

ביום ג', ה-19.11, חדר 1520, בשעה 12:14 ירצה מר אבי קוצר בורג, דוקטורנט בחוג, על, "עם יד על הדופק: מחקר שדה בקרב צעירים פלסטינים המתנדבים במד"א ירושלים"